Stormseizoen begonnen, materiële schade valt mee

Met storm Ciarán, die ons land op 2 november her en der stevig schampte, is het stormseizoen in Nederland begonnen. Volgens een eerste schatting van Verbond van Verzekeraars heeft Cairán voor € 15 miljoen schade aangericht.

omgewaaide boom door storm
Nieuws
Datum: 06-11-2023

Met name auto's, woonhuizen en bedrijfspanden hebben schade opgelopen. Zo waaiden zonnepanelen en dakpannen van huizen en veroorzaakte de storm schade aan losstaande spullen, zoals tuinmeubilair, fietsen en losstaande trampolines.

Dieptepunt

Lokaal heeft Ciarán stevig huisgehouden. In Noord-Holland gingen meerdere scholen uit voorzorg niet open. Op andere plaatsen sloten scholen eerder, zodat de leerlingen voor het hoogtepunt van de storm naar huis konden.

Het dieptepunt vond plaats in Venray, waar een man overleed nadat hij onder een vallende boom terechtkwam. In Apeldoorn en Den Haag zijn twee vrouwen gewond geraakt door vallende bomen.

Schadebedrag valt mee

Toch valt de materiële schade mee. Hoewel de exacte schadelast nog niet bekend is, verwacht het Verbond van Verzekeraars dat de eerste raming van € 15 miljoen een goede inschatting is van het totale schadebedrag.

Tref voorbereidingen

Hoewel u niet alle schade als gevolg van storm kunt voorkomen, zijn er wel voorbereidingen die u kunt treffen om de kans daarop zo klein mogelijk te maken. De belangrijkste tips:

  • Haal lossen spullen in uw tuin of op het balkon naar binnen.
  • Zorg dat uw dakgoten schoon zijn zodat ze niet kunnen overlopen.
  • Vervang kapotte dakpannen en loszittende loodstrips bijtijds.
  • Zorg dat uw schutting stevig staat.
  • Sluiten alle ramen en deuren.

Schade? Meld het direct!

Mocht er toch stormschade ontstaan, laat het dan zo snel mogelijk aan ons weten. Maak foto's van de schade, maar begin niet direct met het herstellen ervan. De kans bestaat namelijk dat de verzekeraar een expert wil inschakelen.

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag