Bestelauto op de weg

Bestelautoverzekering

 • Scherpe premie met uitstekende voorwaarden
 • Hoge korting bij schadevrij rijden
 • Persoonlijke service bij schade
Vraag offerte aan

Bestelautoverzekering

Bestelauto’s zijn er in vele soorten en maten. Ze worden steeds luxer en een groeiend aantal particulieren rijdt tegenwoordig privé in een moderne bestelauto.

In tegenstelling tot bij personenauto’s wordt de premie van de WA verzekering bij bestelauto’s niet bepaald door het ledig gewicht van het voertuig. Maar geldt het zogenaamde treingewicht als uitgangspunt. Het treingewicht is het totaal van het ledig gewicht en het laadvermogen van de wagen. Een bestelauto heeft een maximaal treingewicht van 3500 kg. Indien het treingewicht groter is, is er sprake van een vrachtauto. 

Is het ledig gewicht van uw bestelauto niet zwaarder zijn dan 1500 kg? Dan kunt u bij een aantal verzekeringsmaatschappijen als particulier ook een normale personenautoverzekering afsluiten voor uw bestelauto. 

Geel of grijs kenteken

Bij het vaststellen van de premie van uw bestelautoverzekering is het van belang of u de bestelauto vooral voor zakelijke - of particuliere doeleinden gebruikt. Daarnaast is van belang of de auto op uw naam, of op naam van een bedrijf wordt gezet. Geel of grijs.

De begrippen geel of grijs kenteken zijn vooral van belang voor de belasting. Vanaf 2005 kunnen particulieren geen aanspraak meer maken op de voordelen van een grijs kenteken, zoals lage wegenbelasting, teruggave van de BPM en verrekening van de BTW.

WA, WA Plus of All Risk bestelautoverzekering? 

In Nederland is elke eigenaar van een bestelauto verplicht om tenminste een WA bestelautoverzekering af te sluiten. Daarmee verzekert u zich tegen de schade die u door uw schuld aan anderen toebrengt. U kunt de WA verzekering van uw bestelauto uitbreiden met verschillende dekking, zoals schade door noodweer en vandalisme of zelfs schade die u door uw eigen schuld aan uw bestelauto is ontstaan.

Schade aan anderen door u WA WA Plus All Risk
Schade aan andere voertuigen
Schade aan bezittingen
Schade aan personen
Schade aan uw bestelauto van buitenaf      
Diefstal
Ruitbreuk
Botsingen met dieren
Brand & explosie
Extreem weer (storm en hagel)
Schade aan uw bestelauto door u zelf      
Aanrijding
Overige schade door uzelf

Vragen over uw bestelautoverzekering? Mail ons of bel voor persoonlijk advies: 071 401 30 62.

Aanvullende bestelautoverzekeringen

Bij ons kunt u er verder voor kiezen om uw bestelautoverzekering uit te breiden met specifieke, aanvullende verzekeringen voor persoonlijke schade van de bestuurder en inzittenden, juridische ondersteuning en pech onderweg. 

 • Rechtsbijstandverzekering

  Bij een schade in het verkeer is niet altijd duidelijk wie de schuldige is en wie aansprakelijk kan worden gesteld. Heeft u schade buiten uw schuld om? Dan moet u deze zelf verhalen op de partij die volgens u aansprakelijk is. Een basis bestelautoverzekering (WA, WA Plus of WA Casco) biedt hiervoor geen dekking. Met een aanvullende rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp om schade aan uw bestelauto of letselschade te verhalen op de tegenpartij.
 • Ongevallen inzittenden

  Bij een ongeval kunnen de bestuurder en passagiers van uw bestelauto gewond raken en zelfs blijvend letsel oplopen. Deze aanvullende verzekering keert een vast bedrag uit bij blijvende invaliditeit of overlijden. Zelfs als de bestuurder verantwoordelijk is.
 • Schadeverzekering inzittenden

  Met een schadeverzekering inzittenden zijn de bestuurder en passagiers van uw bestelauto goed verzekerd voor zowel letselschade als schade aan hun bagage en kleding. Deze aanvullende verzekering keert na een ongeval met uw bestelauto een bedrag uit dat gelijk is aan de werkelijk geleden schade, ongeacht wie verantwoordelijk is. Ook passagiers kunnen aanspraak maken op de werkelijk geleden schade.
 • Pechhulpverzekering

  Hoe goed u uw bestelauto ook onderhoudt, het kan altijd gebeuren dat u pech krijgt. Met de aanvullende pechhulpverzekering kunt u rekenen op snelle en professionele hulp bij pech, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. U kunt kiezen voor pechhulp in Nederland, maar ook voor pechhulp in heel Europa.

Wat te doen bij schade?

Schade kunt u bij Cassurantie BV direct online melden. Maar u mag ons natuurlijk ook gewoon bellen. Bij een ongeval  adviseren wij u om in elk geval:

 • foto's te maken van de aanrijding
 • de kentekens van de betrokken voertuigen te noteren
 • de adresgegevens van de tegenpartij te noteren
 • samen een Europees schadeformulier in te vullen

Europees schadeformulier

Als u uw bestelautoverzekering heeft afgesloten, ontvangt u een Europees schadeformulier. Het is verstandig om dit formulier bij u te hebben als u bij een ongeluk betrokken raakt. Verzekeraars gebruiken het formulier namelijk bij de afwikkeling van de schade.

Schadevrije jaren

In elk volledige jaar dat u verzekerd bent en geen schade claimt, bouwt u een schadevrij jaar op. Hoe langer u  schadevrij rijdt, hoe meer korting krijgt u op de premie van uw bestelautoverzekering. Die schadevrije jaren kunt u ook weer verliezen, bijvoorbeeld als u zelf schade veroorzaakt. 

Meer informatie over de wijze waarop wij u van dienst zijn en de kosten van onze dienstverlening kunt u lezen in onze vergelijkingskaarten.

Stel ons gerust uw vraag