Nieuwe auto leasen? Maak de juiste keuze!

Steeds meer Nederlanders kiezen voor private lease om in een nieuwe auto te rijden, zonder zorgen over onderhoud en afschrijving. Het gemak van geen onverwachte kosten is dan ook een aantrekkelijk voordeel! 

Auto's in een showroom
Nieuws
Datum: 06-06-2024

Een ander groot pluspunt van private lease is dat u geen grote investering hoeft te doen. Dat maakt een nieuwe auto voor veel mensen een stuk toegankelijker. Heerlijk toch?

Maak de juiste keuze  

Als u kiest om te gaan leasen, maak dan wel de juiste keuze. Het ene contract is namelijk het andere niet. Naast reguliere private lease bestaat er tegenwoordig ook zogenaamde flexlease. Die vorm heeft als voordeel dat het contract al na een jaar zonder kosten kan worden beëindigd.

Leencapaciteit 

Dat kan van belang zijn als u een lening of een hypotheek wilt aanvragen. Een private leasecontract wordt namelijk ingeschreven bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Zo'n inschrijving wordt gezien als een financiële verplichting. Daardoor kan het bedrag dat u mag lenen voor bijvoorbeeld uw hypotheek omlaag gaan.

Looptijd 

Reguliere private leasecontracten hebben meestal een looptijd van meerdere jaren. Daardoor zit u voor langere tijd vast aan maandelijkse betalingen. Mocht uw financiële situatie veranderen, dan kan het lastig of kostbaar zijn om onder het leasecontract uit te komen. Met flexlease heeft u dat nadeel niet.

Alternatieven 

Er zijn uiteraard ook andere alternatieven. Een persoonlijke lening, bijvoorbeeld. Hoewel ook die wordt geregistreerd bij het BKR, geeft deze u meer flexibiliteit. Als de auto uw eigendom is, kunt u 'm immers verkopen wanneer u wilt. Uw auto –deels of geheel – betalen met spaargeld is een andere optie.

Neem gerust contact op 

Het leasen van een auto biedt aantrekkelijke voordelen, zoals gemak en voorspelbare kosten. Maar het is belangrijk om ook de andere effecten ervan mee te wegen in uw beslissing. Heeft u daar vragen over? We beantwoorden ze graag. Neem gerust contact met ons op en ontdek wat voor u een goede keuze is! 

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag